Follow Me:

Jul 24, 2009

Sial Punye Nyamuk (denggi)

Aku suke hisap rokok dunhill,malboro,winston,pallmall. Tp, since aku masok hospital aku dh xsmoke. Aku pon xcaye yg aku blh xstop smoke untill now lah. Badan aku pon makin sht. So, xrugi klu aku stop kn. Ha, terigt lak kes aku masok hospital kan. Nie nak story nie. Aku masok hospital sbb kne denggi. Bodoh punye nyamuk gigit aku. Xpsl2 seminggu aku dok hospital. Mule2 aku igt demam biase. aku pon xmam la ubat. Biar je demam tu. Tp mkin hari demam aku makin teruk. Aku pon rileks la kan. Still xmam ubt. Hari ke3 member gurl aku pkse aku g klinik check. Aku refuse. Aku bukan senang nak p klinik nie. Last2 kne la g.

Then doc ckp panas kamu normal. Fuhh!!! aku pon lega la. Kire blh bek cpt la. Tp doc tu ckp klu esok xok bwk p hospital. Aku ye kn je. Then, member2 gurl aku pon treat aku. Bg aku mam. Semua lah. Hehe. Keesokkan harinye. Demam aku makin panas. Mmg aku dh terbaring dlm bilik. Xleyh wt pape. Member gurl aku ajk p hospital. Aku Nak P Hospital??? Sorry. Xberminat. Last2 kne mrh semua kne pakse aku turut kan jua. Hehe. Time tu Tuhan je taw cmner panas nye bdn aku. Mmg xtahan la beb. Dlm kete pon aku baring menuggu sampai ke hospital. Member aku bwk aku p Hospital Sg Buloh.

Sampai je hospital tu aku mmg dh xbetul. Kepale aku sakit, badan aku dh lenguh. Jalan mmg dh xbetul la. Member aku pimpin aku masok dlm. 1st doc. Aku masok bilik dy. Dy amek darah aku n suhu badan aku. Doc tuh pon terkejut tgk suhu bdn aku. 48c klu xslp aku. Then, settle. Aku kne tggu tuk dpt kn rawatan lanjut. Tggu dekat sejam. Aku dh la xtahan. Dgn sebelah badan aku lenguh. Baru la smpy giliran aku. Masok bilik doc. Dy ckp aku kne jangkitan dinggi. Aduh, dlm life aku ni lah 2nd time aku kne denggi. Aku kne tahan kt wad. Tp aku minx transfer Hospital Klang.

Alhamdulillah dpt. Sbnrnye aku minx transfer sbb mak aku srh then aku nak jmpe Filzah. Hehe. Dlm sakit2 blh lg igt kt org tu. then pkol2 pg aku smpy Klang. Terus masok wad kecemasan klu xslp. Kene amek darah ag. Kire check kali ke 2 la. Then betul denggi. Aku dh lame xmasok hospital, so xtaw la cmner kan. Cam org bodoh pon ade. Tp aku xsuke kne amek darah 1hari 4 kali. Bukan ape doc tu amek darah kt tmpt yg same. Mne xsakit. Bosan sial masok hospital. Tp atleast Filzah dpt tgk aku. Kire ok lah kan. Still ag nak jengok aku. Thank Filzah. Dekat seminggu gak aku kene tahan. Then bru la aku di lepaskan. Wah, akhirnye aku dpt hirup nafas segar.

***jage diri anda drpd di janggiti dinggi.

~bee_bul


1 Bualan Anda:

FeaQ [LILO] said...

eleh knonnye bgtau kat orh jgn bgtau cheku...

tp die yg bg tau ekk...

hahahaha

xleh bla...

=P