Follow Me:

May 2, 2012

Kembali

Assalamualaikum .


Hai guys , lama rasanya jari tidak menaip . Blog dibiar begitu saja , tiada penulisan dan tiada penukaran , waima template pun . Puihh , diri terlalu malas dan malas . Bagaikan terlalu sibuk dengan kerja dan tugasan seharian . Yang paling penting, gua tak pernah nak sign in pon blog sejak sekian lama . Keh keh keh . Malas dan sibuk . Mungkin itu menjadi sebab utama .


Pagi dinihari gua merajinkan diri untuk menaip . 


Ya , mungkin kalau ada idea dan cerita yang menarik baru gua nak menaip . Tapi itu bukan lagi gua , apa saja yang terlihat oleh mata ini pasti menjadi topik perbualan dan cerita . Asalkan ianya logik dan tidak terlalu koya . Akal sering berfikir tetapi hati sering merintih . Wow ! dalam erti kata laen , otak akan sentiasa berfikir itu dan ini dan bla bla lagi tetapi hati yang melaksakan . Kalau hendak kita buat kalau tak nak , biarkan saja . Kata seertinya adalah malas . Puihh , malas macam gua . 


Alhamdulillah , masih lagi diri ini di beri peluang untuk menikmati kehidupan dan keindahan dunia yang seketika . Bersyukur juga kepada Allah , apa yang gua minta tercapai dan terkabul . Masing masing ada keinginan , kehendak ataupun hajatkan . Jadi , cara terbaek lakukan dengan usaha yang sungguh , kita berdoa dan bertawakkal . InsyAllah , di perkenankan . 


Esok hari di nanti .


Gua akan sambung belajar , masuk sem 3 dah . Don't worry , sem 3 is short sem and it is 3 months only . Dan apa yang gua harapkan adalah gua rajin untuk study dan mengerjakan ibadah . Maksud gua lagi rajin dan rajin . Usaha untuk sem 2 gua berbaloi dan gua rasa ingin tersenyum . :-) Macam gua cakap , kalau ada usaha kita pasati berjaya . Ingat yang berada di atas . InsyAlah . 


Pejam celik masa berlalu .


Masa yang ada guna dengan sebaeknya , walaupun kita tidak tahu hari hari yang akan di lalui susah ataupun senang . Jadi , tawakkal kepada Allah . Berdoa agar segala kerja ataupun di permudahkan .


Amin .


InsyAllah , agar gua dapat menaip lagi . Sampai di sini saja penulisan gua . 

0 Bualan Anda: